Zayıflamanın Olumsuzlukları

Günümüzde neredeyse her kadın zayıflamak ve sıfır bedene ulaşmak istiyor. Bunda kişinin kendini beğenmemesi, özgüven eksikliği, çevrenin yarattığı olumsuz etki gibi sebepler bulunabiliyor. Ancak sıfır bedene ulaşmanın da kendi içinde zararlı noktaları vardır. Zayıf olmak kilolu olan herkesin en büyük hayalidir. Ancak kişi aynı zamanda durması gereken noktayı da bilmek zorundadır. Zararlı ve bilinçsizce uygulanan diyetler kişinin bünyesinin çökmesine ve zaman içinde hiç düşünmediği bir kiloya inmesine neden olabilir. Bu kişinin isteği dışında oluşan bir durumdur. Ancak bir diğer durum da kişinin sürekli kilolu olmaktan sıkılması ve kendisine zarar verebileceğini bile bile kendini aç bırakması ve bununla birlikte sağlığını kendi hatalı davranışlarıyla bozmasıdır. Her iki durumda da yaşanan zayıflığın kişiye olumsuz etkileri vardır. Bu olumsuz etkilerin bazılarını sizlerle paylaşırsak belki de zayıflama konusunda çok daha bilinçli ve dikkatli olmanız gerektiğini anlayabilirsiniz.
Anemi: Anemi zayıflık sonucu oluşan ciddi bir hastalıktır. Temel olarak kansızlık yaşanması, yetersiz beslenme sonucu oluşan bir durumdur.
Baş Dönmesi : Ani hareketlerde, örneğin oturduğunuz yerden ani bir kalkış yaptığınızda gözlerinizde bir kararma beliriyor ve ciddi bir baş dönmesi yaşıyorsanız. Aynı şekilde çok daha ciddi bir hastalığın da yaklaştığını kesinlikle unutmayın. Dengesiz beslenme sonucunda dolaşımda ki kan sadece hayati organlara yoğunlaşabiliyor. Bu aynı zamanda anemi’nin sonuçlarından biri olarak ta görülebilir.
İshal : Aşırı zayıflamanın getirdiklerinden biri de metabolizma hızının olması gerekenden çok daha hızlı olmasıdır. Bu yüzden sürekli bir şekilde ishal olma durumu gerçekleşir.
Adet Düzensizliği : Vücutta yaşanan tüm değişimlerle beraber adet düzeninizde düzensizlikler başlar. Bazen aylarca adet olamama riskiyle karşılaşılabildiği gibi, düzensizliğin daha ciddi boyutlara ulaşabildiği de görülen sorunlardan bir diğeridir.
Kalp-Damar Hastalıkları : Kişi ne kadar zayıflarsa ve bu sağlığını ne kadar tehdit eder bir duruma gelirse, daha farklı ve daha ciddi hastalıklara çok daha çabuk yenik düşebilir. Örneğin eğer sigara ve alkol tüketimi normalin üzerindeyse kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riski giderek artabiliyor.